Tot ce trebuie să știi despre Matrix 4. Dezvăluirile făcute de Neil Patrick Harris de pe platourile de filmare

Matrix 4 este unul dintre cele mai așteptate filme din acest an. O întoarcere în unul dintre cele mai fascinante universuri cinematografice ce promite să fie spectaculoasă, iar fanii sunt nerăbdători să vadă cum va fi continuată povestea. Unul dintre actorii noi care s-a alăturat proiectului este Neil Patrick Harris, care a făcut și o mică dezvăluire despre atmosfera de pe platouri.

Până în acest moment, deși este unul dintre cele mai așteptate filme, se cunosc foarte puține despre Matrix 4, totul fiind ținut sub secret de către producători. În afara de castul confirmat, data de lansare și title treatment, cei de la Warner Bros nu au oferit prea multe detalii. Regia va fi semnată doar de Lana Wachowski de această dată, Lilly fiind implicată în alte proiecte.Însă, de curând, actorul Neil Patrick Harris, care va avea un rol secundar în film, încă ținut sub secret, a declarat de ce nu a simțit că filmează neapărat pentru un film de proporții uriașe, iar Lana Wachowski a preferat să păstreze o atmosferă intimă si să filmezele natural, fără o abundență de efecte speciale.


”Nu m-am simțit ca pe platourile unui blockbuster, pentru ca ea (n.r Lana Wachowski) se afla în locul ei magic, filma din mers, cu lumină naturală. Uneori, stăteai o oră în jur, așteptând să se degajeze norii, apoi filmai repede, simultan în 30 de minute, mai multe scene. Ați crede că un film de tip blockbuster se bazează aproape 100% pe storyboard, efecte animate. Cred că a trăit asta înainte de trei ori și bănuiesc că acum vrea să facă lucrurile în felul ei. Ea a reușit să facă o atmosferă intimă pe platou, relaxată” a declarat actorul pentru Variety.

Este puțin surprinzător ținând cont că Matrix 4 este una dintre cele mai mari premiere ale studiourilor Warner Bros, ce va avea loc pe 22 decembrie în cinematografe și pe HBO MAX, simultan.The Matrix 4: cine face parte din distribuție?

Keanu Reeves, Carrie Ann-Moss și Jada Pinkett Smith sunt cei trei actori confirmați ca revenind în franciză. Alături de ei, vor mai juca Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra, Daniel Bernhardt. Laurence Fishburne nu face parte din distribuție, acesta declarând astă-vară că ”nu a fost invitat să participe la a patra parte din serie”. Jessica Henwick, cunoscută din serialul Iron Fist, va juca un rol important, conform presei străine.

Dacă vă așteptați să-l vedeți pe Agentul Smith, ei bine, acesta nu face parte din film. Hugo Weaving a confirmat la începutul anului că proiectul merge mai departe fără el, deși în planul inițial, a fost abordat de către creatorii filmului. ”Am avut o scurtă întâlnire, în care am citit din scenariu alături de Keanu și Carrie, alături de Lana și alti colegi. Mi-a plăcut, ne-am simțit ca într-o familie. Unele părți mi-au plăcut foarte mult, însă nu am fost sigur de anumite porțiuni din scenariu”.

Despre ce ar putea fi vorba în Matrix 4

Ținând cont de evenimentele de la finalul lui Matrix: Revolutions, sunt curioasă să văd cum va fi dezvoltată povestea personajelor Neo și Trinity. Ca să fiu sinceră, nimeni nu prea știe ce va fi în Matrix 4. Asta nu este neapărat un lucru rău, mă bucur de fiecare dată când descopăr filme fără să știu dinainte foarte multe despre acțiune. Ca în cazul oricărui film cult, bineînțeles că fanii deja au teoriile pregătite, printre care: The Matrix 4 va prezenta un nou Ales. Teoria susține că Merovingianul – despre care ni se spune că este un program – este de fapt un fost „The One” care și-a găsit drumul înapoi în Matrix.

O altă teorie propusă de fani este că în Matrix 4, Neo va fi eroul negativ. Multi fani susțin chiar că Agentul Smith este un fost Ales, care a trecut de partea cealaltă, pornind de la descrierea profeției pe care i-o face Oracolul lui Neo, care i se potrivește din unghiul opus și lui Smith.

„Când Matricea a fost construită pentru prima dată, era un bărbat născut înăuntru, care avea capacitatea de a schimba orice dorea, de a reface Matricea așa cum a considerat potrivit … După ce a murit, Oracolul a profețit întoarcerea lui și că venirea lui va saluta distrugerea Matricei, punând capăt războiului și aducând libertatea poporului nostru „.

Sigur, sunt doar speculații, iar cel mai probabil nu vom afla cu adevărat plotul decât în momentul în care vom urmări filmul. Matrix 4 urmează să fie lansat în decembrie, în cinema și pe HBO MAX.

Fun facts

  • Din punct de vedere tehnologic, acesta va fi primul film din serie filmat în întregime în format digital.
  • Acesta este primul film din serie regizat doar de Lana Wachowsk
  • Matrix 4 va fi lansat la o distanță de 18 ani față de Matrix: Revolutions (2003)
  • Din distribuție fac parte câtiva actori din serialul Sense8, scris și regizat de suriorile Wachowski, iar printre ei se numără: Brian J Smith, Max Riemelt, Eréndira Ibarra și Toby Onwumere
  • Momentan, titlul celei de-a patra părți nu a fost confirmat oficial, însă conform zvonurilor apărute în presa străină titlul ar fi Matrix: Ressurections

Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Cineplaneta