Sean Connery a murit. Actorul care a redefinit imaginea de star de cinema și a creat cel mai bun Bond din istorie

Legendarul actor Sean Connery a murit, la 90 de ani. Pentru mulți rămâne drept cel mai bun James Bond din istorie, actorul care a definit personjaul lui Ian Fleming pentru generații întregi. Dar, mai mult de atât, Connery nu a fost doar James Bond, a fost un star unic in istoria filmului prin prezența sa magnetică pe marele ecran.

În august, Sean Connery împlinea 90 de ani. Am scris atunci un articol vast despre viața și cum i-a marcat cariera rolul lui James Bond. Din păcate, actorul s-a stins din viață după 3 luni. Însă amintirea lui va rămâne vie prin rolurile de pe marile ecrane, prin gesturile sale care vor rămâne nemuritoare: privirea, modul în care își aprindea țigara sau mișcările ca o panteră. Nu degeaba a fost votat în 1999 drept cel mai sexy bărbat al secolului trecut.

Sean Connery ne-a arătat cât de mult contează carisma personală în imaginea unui star de cinema, reinventând astfel modul în care erau percepute starurile de la Hollywood. Bond. James Bond rămân poate cele mai celebre cuvinte din cariera sa cinematografică, dar și cea mai cunoscută introducere a unui personaj din istoria filmului. Iar asta se datorează în cea mai mare parte lui Sean Connnery. Ceilalți actori care i-au urmat în rol au avut mereu dificila misiune de a-l depăși, și deși fiecare a încercat să-și lase amprenta asupra agentului 007, moștenirea lăsată de Connery rămâne nemuritoare.

Putererea de star a lui Connery a fost incontestabilă de-a lungul carierei sale de peste 50 de ani. A emanat mereu un amestec intoxicant de inteligență și bravură, rafinament și amenințare, fiind în egală măsură periculos, dar și înțelept. Nimeni nu a făcut-o mai bine și probabil că va mai dura până când un alt actor va deveni cel mai bun Bond din toate timpurile.

Cinematografia a mai pierdut o stea, dar Sean Connery ne va rămâne mereu alături prin filmele sale.

Aici puteți citi povestea vieții lui Sean Connery.

Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din SPECIAL