Robert Pattinson este BATMAN. Toate trailerele și noutățile dezvăluite în cadrul evenimentului online DC FanDome

Weekend-ul trecut a fost unul aglomerat pentru cinefili, cu multe trailere noi lansate, culminând cu primul teaser pentru The Batman, regizat de Matt Reeves, cu Robert Pattinson în rol principal. Fanii DC Comics s-au delectat cu un adevărat spectacol de conținut în premieră în cadrul evenimentului DC FanDome. Acesta a avut loc exclusiv online, a durat 24 de ore (22 august), participanții se puteau înscrie gratuit în platformă și aveau acces la teasere, trailere, behind the scenes și content exclusiv. Putem spune că a fost evenimentul weekend-ului pentru cinefilii din întreaga lume, după 6 luni de pandemie, în care industria cinematografică și cea de evenimente au fost și încă sunt, practic, blocate.

Robert Pattinson este BATMAN. Momentul mult așteptat a sosit, iar cei de la Warner Bros. au dezvăluit primul teaser trailer al superproducției regizată de Matt Reeves. Astfel, Robert Pattinson devine eroul din Gotham City, într-un film ce va explora începuturile Cavalerului Negru, cu o atmosferă întunecată, sumbră, mai apropiată universului din benzile desenate. De altfel, spre deosebire de celelalte variante celebre ce l-au portretizat pe Batman, această variantă va fi mai mult o poveste noir cu detectivi, explorând începuturile transformării lui Bruce Wayne în Cavalerul Negru.

I am vengeance, spune amenințător Robert Pattinson în primul trailer. Amintirea uciderii părinților săi este proaspătă în memoria tânărului Bruce Wayne, care încă nu și-a ales drumul de protector al orașului, ci vrea răzbunare și să îi prindă pe cei care i-au ucis părinții. Pe melodia formaţiei Nirvana „Something in the Way”, teaser-ul a reușit să le stârnească entuziasm fanilor și a fost foarte bine primit, majoritatea dintre ei fiind dornică să-l vada pe Battinson, asa cum a și primit deja porecla. Deși sunt greu de recunoscut, vedem și primele imagini cu Colin Farrell în rolul Pinguinului, Zoe Kravitz în rolul Catwoman și Paul Dano ca Riddler, care va fi villain-ul principal.

This image has an empty alt attribute; its file name is onm82cu96ti51.png

Personal, mi se pare că trailerul arată foarte bine, semn că cei de la DC Comics au înțeles că supereroii lor nu au nevoie de umorul Marvel, unicitatea lor vine din atmosfera sumbră, violentă și tonul serios. Am fost entuziasmată de acest proiect încă de când am auzit că Robert Pattinson va prelua rolul, acesta demonstrând în ultimii ani cât de talentat este în filme ca Good Time, The Lighthouse, High Life, Life, Cosmopolis etc. Britanicul, care singur a recunoscut în interviuri cât de mult urăște propriile filme Twilight, a făcut tot posibilul în ultimul deceniu să lase în urma imaginea vampirului strălucitor pentru care a fost ridiculizat ani întregi. Ei bine, alegerile sale cinematografice s-au dovedit a fi foarte bune, i-au pus talentul în valoare și iată, că în 2020 a ajuns unul dintre cei mai populari și doriti actori de la Hollywood, după ce a lucrat cu Christopher Nolan, în Tenet, iar acum preia rolul unuia dintre cei mai iubiți supereroi din toate timpurile.

Pentru anii următori, cei de la DC Comics au destule filme și proiecte interesante, care au stârnit interes și cu care ar putea demonstra că sunt la fel de buni ca cei de la Marvel. Trebuie să știti că tot veți vedea diferite variante ale lui Batman în următoarele filme DCEU.

The Batman (2021) – Batmanul lui Robert Pattinson există într-un univers separat de DCEU (unde se pare că Affleck este încă Batman) și Universul Joker al lui Joaquin Phoenix. Acest lucru înseamnă că Robert Pattinson poate avea propriul său Joker, Joaquin Phoenix poate avea propriul său Batman și toate acestea separate de Batman și Joker de la DCU. De asemenea, odată cu Michael Keaton care s-a întors ca Batman, în Multiverse, va fi interesant de văzut cum se vor interconecta în viitoare producții DCEU.

The Flash (2022) – Ben Affleck se întoarce în rolul lui Batman în The Flash. Culmea, alături de el va apărea și Michael Keaton, tot in rolul lui Bruce Wayne, dar în altă perioadă de timp. Totuși, varianta lui Robert Pattinson rămâne viitorul francizei. Filmul Flash, care este planificat pentru lansare în vara anului 2022, va prezenta povestea eroului cu super viteză, Barry Allen, interpretat de Ezra Miller. Acesta va sfida legile fizicii și va călători în dimensiuni paralele, unde va întâlni versiuni ușor diferite ale eroilor clasici DC. Filmul va fi regizat de Andy Muschietti, apreciat pentru recentele adaptări ale filmelor IT și IT: Chapter 2, ecranizări după Stephen King.

Wonder Woman (2020) –  Tot în cadrul DC FanDome a fost lansat cel mai nou trailer Wonder Woman 1984. Personal, am o slăbiciune pentru personajul Wonder Woman, iar primul film mi s-a părut la acel moment, printre cele mai bune filme cu supereroi DC Comics. Însă, în acest caz prefer prima variantă a trailerului, ca acțiune și coloană sonoră. Dar asta nu înseamnă că nu aștept în continuare cu entuziasm să văd noile aventuri ale Femeii Fantastice. Filmul are dată de lansare internațională 2 octombrie 2020.

Black Adam (2021) – Dwayne Johnson a intrat oficial în liga actorilor mari, care joacă supereroi. Astfel, actorul va fi Black Adam, în blockbusterul cu același nume, iar teaserul, ce prezintă concept art-ul, a fost prezentat în cadrul DC Fandome. Primele imagini îl înfățișează pe Dwayne Johnson ca fiind supereroul suprem DC.  ”Ierarhia puterii în universul DC este pe cale să se schimbe” a scris chiar Dwayne Johnson la postarea sa pe Instagram, în care dezvăluie prima imagine cu el în costumul supereroului Black Adam. Dwayne Johnson a devenit cel mai bine plătit actor de la Hollywood și cariera sa este în plină ascensiune, așa că era un pas firesc să se alăture supereroilor de pe marile ecrane. Black Adam se va lansa pe 22 decembrie 2021.

Suicide Squad (2021) – Regizorul James Gunn a dezvăluit primele imagini behind the scenes din The Suicide Squad, pe care l-a numit ”un film cu supereroi, cum nu s-a mai făcut niciodată”. Personal, este proiectul care mă atrage cel mai puțin. Sigur, oricând m-aș uita la Margot Robbie portretizând-o pe Harley Quinn, însă primul film m-a cam dezamăgit și regret că nu i-au oferit mai mult spațiu de desfăsurare lui Jared Leto pentru a oferi o variantă mai bine închegată a lui Joker. Nu am fost așa dură precum criticii, are câteva momente bune primul film, dar per total, lasă impresina unui hit and miss. În acest film, Joker nici nu mai apare, dar ne vom bucura în continuare de Harley Quinn, Rick Flag, Captain Boomerang, plus eroi noi ca Peacemaker (John Cena), Bloodsport (Idris Elba). Filmul are dată de lansarea internațională 6 august 2021.

Justice Leaque Snyder’s Cut – Fanilor li s-a îndeplinit una dintre cele mai mari dorințe și a fost dezvăluit trailerul variantei regizate de Zack Snyder a filmului Justice League. Varianta aceasta va fi difuzată anul viitor pe HBO MAX (posibil în România pe HBO GO). Snyder trebuia să regizeze filmul, însă din cauza unei tragedii in familie, acesta s-a retras din proiect, după ce apucase deja să lucreze destul de mult la el. Astfel, la cârma filmărilor a venit Joss Whedon, care a regizat The Avengers. Dar fanii DC au criticat stilul lui Whedon, care a încercat să mai diminueze tonul sumbru din varianta lui Snyder și a încercat rețeta clasică Marvel, folosind umorul. Fanii s-au arătat dezamăgiți, întrucât o calitate esențială a eroilor din DC Universe este fix atmosfera sumbră, violentă. După ani în care fanii au făcut petiții și au cerut producătorilor să lanseze varianta lui Snyder, iată că dorința le-a fost ascultată și va fi implinită în 2021.

Dacă 2020 este un an văduvit din punct de vedere cinematografic, tot sper că 2021 ne va readuce la normal și ne vom putea bucura de toate filmele pe marele ecran, în cinematografe, acolo unde toți ne întâlnim să trăim poveștile preferate, alături de eroii preferați.

Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Filme 2020