Primul trailer pentru The Tragedy of Macbeth, regizat de Joel Coen, cu Denzel Washington și Frances McDormand

Denzel Washington as Lord Macbeth

Joel Coen face primul film fără fratele său, Ethan Coen. The Tragedy of Macbeth este noua sa pelicula, regizorul abordând celebra operă literară scrisă de William Shakespeare, considerată a fi una dintre capodoperele sale.

Primul trailer a apărut și a devenit rapid popular în mediul online, mai ales că, vă zic sincer, cred că o să fie poate cea mai interesantă și curajoasă abordare cinematografică a celebrei tragedii. In rolurile principale îi găsim pe Denzel Washington (Lord Macbeth), Frances McDormand (Lady Macbeth), Brendan Gleeson (King Duncan), iar filmul este filmat alb-negru.

Deși au făcut aproape toate filmele împreună, Ethan Coen nu este implicat in acest proiect, de aceaastă dată, filmul poartă doar semnătura lui Joel Coen și are destul de multe elemente noir, îmbinate cu stilul shakespearian. Frații Coen sunt considerați printre cei mai mari cineaști americani în viață, cu filme precum No Country For Old Men, Fargo, Inside Llewyn Davis, The Ballad of Buster Scruggs, True Grit, Burn After Reading, The Big Lebowski și multe altele.

“The Tragedy of Macbeth” este primul film al lui Joel, după „Balada lui Buster Scruggs” și îi aduce pentru prima dată impreună, pe ecrane, pe actorii Denzel Washington și Frances McDormand, ambii premiați cu Oscar. McDormand tocmai și-a adjudecat al patrulea Premiu Oscar (record deținut până acum doar de Katharine Hepburn) la începtul acestui an pentru cea mai bună actriță în „Nomadland” și presa de specialitate vorbește deja de posibile nominalizări la Oscar pentru ambele staruri, în acest film.

CITEȘTE ȘI: Frances McDormand, nomada cinematografiei contemporane

Mi se pare interesantă și îndrăzneață alegerea lui Denzel în rolul principal și mă bucur să-l văd din nou în proiecte cinematografice provocatoare, schimbând registrul de la The Equalizer și alte filme de acțiune pe care le-a făcut în ultimii ani (sigur, a făcut și proiecte precum Fences sau Roman J. Israel, Esq., pentru care a primit alte două nominalizari la Oscar).

De asemenea, cea mai recentă ecranizare Macbeth a fost în 2015, când Michael Fassbender și Marion Cotillard jucau rolurile principale în filmul regizat de Justin Kurzel și a fost foarte bine primit de către critici. Mi-a plăcut mult acel film pentru atmosferă, interpretările foarte bune și arta cinematografică sumbră, dar foarte poetică. Sunt sigură că Joel Coen ne va încânta și el cu a sa variantă.

The Tragedy of Macbeth se va lansa chiar de Crăciun, pe 25 decembrie, fiind cadoul lui Joel Coen pentru cinefili și va fi disponibil pe platforma de streaming Apple+.

Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Filme 2021