PREMIILE OSCAR 2024. Oppenheimer a primit 13 nominalizări. Lista completă

Man photographed by journalists

2024 pare să fie anul lui Christopher Nolan la Premiile Oscar. În sfârșit, regizorul reușeste să intre în grațiile Academiei Americane de Film cu filmul Oppenheimer, cu Cillian Murphy în rol principal. Oppenheimer a primit 13 nominalizări, înclusiv pentru Cel mai bun film, și este urmat de Poor Things, care a primit 11 nominalizări. Killers of the Flower Moon vine și el din spate, cu 10 nominalizări.

Foarte multe filme bune în acest an și mă bucur foarte mult să văd un film indie precum The Holdovers că este recunoscut. Eu aș fi inclus și Dream Scenario, cu Nicolas Cage, a fost printre preferatele mele, unde Cage face unul dintre cele mai bune roluri din cariera sa.


Best Picture

“American Fiction”
“Anatomy of a Fall”
“The Holdovers”
“Killers of the Flower Moon”
“Past Lives”
“Poor Things”
“The Zone of Interest”

Best Director

Justine Triet — “Anatomy of a Fall”
Martin Scorsese — “Killers of the Flower Moon”
Christopher Nolan — “Oppenheimer”
Yorgos Lanthimos — “Poor Things”
Jonathan Glazer — “The Zone of Interest”

Actor in a Leading Role

Bradley Cooper — “Maestro”
Colman Domingo — “Rustin”
Paul Giamatti — “The Holdovers”
Cillian Murphy — “Oppenheimer”
Jeffrey Wright — “American Fiction”

Actress in a Leading Role

Annette Bening — “Nyad”
Lily Gladstone — “Killers of the Flower Moon”
Sandra Hüller — “Anatomy of a Fall”
Carey Mulligan — “Maestro”
Emma Stone — “Poor Things”

Actor in a Supporting Role

Sterling K. Brown — “American Fiction”
Robert De Niro – “Killers of the Flower Moon”
Robert Downey Jr. — “Oppenheimer”
Ryan Gosling — “Barbie”
Mark Ruffalo — “Poor Things”

Actress in a Supporting Role

Emily Blunt — “Oppenheimer”
Danielle Brooks — “The Color Purple”
America Ferrera – “Barbie”
Jodie Foster — “Nyad”
Da’Vine Joy Randolph — “The Holdovers”

Adapted Screenplay

“American Fiction,” – Cord Jefferson
“Barbie,” – Greta Gerwig and Noah Baumbach
“Oppenheimer,” – Christopher Nolan
“Poor Things,” – Tony McNamara
“The Zone of Interest” – Jonathan Glazer

Original Screenplay

“Anatomy of a Fall,” – Justine Triet and Arthur Harari
“The Holdovers,” – David Hemingson
“Maestro,” – Bradley Cooper and Josh Singer
“May December” – Samy Burch; story by Samy Burch and Alex Mechanik
“Past Lives,” – Celine Song


“El Conde” – Edward Lachman
“Killers of the Flower Moon” – Rodrigo Prieto
“Maestro” – Matthew Libatique
“Oppenheimer” – Hoyte van Hoytema
“Poor Things” – Robbie Ryan

Original Song

“The Fire Inside” from “Flamin’ Hot,” music and lyric by Diane Warren
“I’m Just Ken” from “Barbie,” music and lyric by Mark Ronson and Andrew Wyatt
“It Never Went Away” from “American Symphony,” music and lyric by Jon Batiste and Dan Wilson
“Wahzhazhe (A Song For My People)” from “Killers of the Flower Moon,” music and lyric by Scott George
“What Was I Made For?” from “Barbie,” music and lyric by Billie Eilish and Finneas O’Connell

Costume Design

“Barbie” – Jacqueline Durran
“Killers of the Flower Moon” – Jacqueline West
“Napoleon” – Janty Yates and Dave Crossman
“Oppenheimer” – Ellen Mirojnick
“Poor Things” – Holly Waddington


“The Creator”
“Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One”
“The Zone of Interest”

Original Score

“American Fiction” – Laura Karpman
“Indiana Jones and the Dial of Destiny” – John Williams
“Killers of the Flower Moon” – Robbie Robertson
“Oppenheimer” – Ludwig Göransson
“Poor Things” – Jerskin Fendrix

Live Action Short Film

“The After,” Misan Harriman and Nicky Bentham

“Invincible,” Vincent René-Lortie and Samuel Caron

“Knight of Fortune,” Lasse Lyskjær Noer and Christian Norlyk

“Red, White and Blue,” Nazrin Choudhury and Sara McFarlane

“The Wonderful Story of Henry Sugar,” Wes Anderson and Steven Rales

Animated Short Film

“Letter to a Pig,” Tal Kantor and Amit R. Gicelter

“Ninety-Five Senses,” Jerusha Hess and Jared Hess

“Our Uniform,” Yegane Moghaddam

“Pachyderme,” Stéphanie Clément and Marc Rius

“War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko,” Dave Mullins and Brad Booker

Documentary Feature Film

“Bobi Wine: The People’s President,” Moses Bwayo, Christopher Sharp and John Battsek

“The Eternal Memory”

“Four Daughters,” Kaouther Ben Hania and Nadim Cheikhrouha

“To Kill a Tiger,” Nisha Pahuja, Cornelia Principe and David Oppenheim

“20 Days in Mariupol,” Mstyslav Chernov, Michelle Mizner and Raney Aronson-Rath

Documentary Short Film

“The ABCs of Book Banning,” Sheila Nevins and Trish Adlesic

“The Barber of Little Rock,” John Hoffman and Christine Turner

“Island in Between,” S. Leo Chiang and Jean Tsien

“The Last Repair Shop,” Ben Proudfoot and Kris Bowers

“Nǎi Nai & Wài Pó,” Sean Wang and Sam Davis

International Feature Film

“Io Capitano” (Italy)

“Perfect Days” (Japan)

“Society of the Snow” (Spain)

“The Teachers’ Lounge” (Germany)

“The Zone of Interest” (United Kingdom)

Animated Feature Film

“The Boy and the Heron”
“Robot Dreams”

“Spider-Man: Across the Spider-Verse”

Makeup and Hairstyling

“Golda,” Karen Hartley Thomas, Suzi Battersby and Ashra Kelly-Blue

“Maestro,” Kazu Hiro, Kay Georgiou and Lori McCoy-Bell

“Oppenheimer,” Luisa Abel

“Poor Things,” Nadia Stacey, Mark Coulier and Josh Weston

“Society of the Snow,” Ana López-Puigcerver, David Martí and Montse Ribé

Production Design

“Barbie,” production design: Sarah Greenwood; set decoration: Katie Spencer

“Killers of the Flower Moon,” production design: Jack Fisk; set decoration: Adam Willis

“Napoleon,” production design: Arthur Max; set decoration: Elli Griff

“Oppenheimer,” production design: Ruth De Jong; set decoration: Claire Kaufman

“Poor Things,” production design: James Price and Shona Heath; set decoration: Zsuzsa Mihalek

Film Editing

“Anatomy of a Fall” – Laurent Sénéchal

“The Holdovers” – Kevin Tent

“Killers of the Flower Moon” – Thelma Schoonmaker

“Oppenheimer” – Jennifer Lame

“Poor Things” – Yorgos Mavropsaridis

Visual Effects

“The Creator,”

“Godzilla Minus One”

“Guardians of the Galaxy Vol. 3”

“Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One”


Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.


Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Premiile Oscar