ON THIS DAY: The Squaw Man, primul film de lungmetraj realizat la Hollywood, avea premiera pe 12 februarie 1914

V-ați întrebat care a fost primul film produs vreodată la Hollywood? În 1914, Los Angeles arăta diferit, dar avea să devină casa cinematografiei mondiale, locul unde se vor naște cele mai mari studiouri de film din lume, cele mai mari staruri de cinema și locul care va deveni cunoscut drept Cetatea Filmului.

Odată cu progresul tehnologic de la începutul secolului XX, a luat naștere și ceea ce numim astăzi industria cinematografică, după ce filmul a devenit tot mai popular ca artă. În Europa, frații Lumiere deja transformaseră viața cotidiană cu filmele aduse în cinematografe, iar George Melies înțelese potențialul tehnologic al acestei industrii.

La scurt timp, filmul prindea aripi și în America și devenea tot mai înfloritor, cu o mulțime de genuri noi cinematografice, printre care și westernul.

Mai jos, regăsiti câteva informații interesante despre producția ce este considerată a fi primul film de lungmetraj realizat la Hollywood, ce poartă semnătură legendarului Cecil B. DeMille.

Cecil B. DeMille


• În 1914, The Squaw Man, un film mut de genul western, devenea primul lungmetraj realizat la Hollywood, așa cum îl cunoaștem noi astăzi
• Acesta a fost debutul regizoral al lui Cecil B. DeMille, considerat unul dintre fondatorii cinematografiei americane și cel mai de succes regizor-producător din istoria filmului. DeMille a regizat filmul alături de Oscar Apfel.
• Cecil s-a remarcat printr-un stil vizual diferit, o măiestri regizorală cu care făcea pelicule la o scară mare, încă de atunci.
• În cariera sa, a produs peste 70 de filme, atât mute, cât și cu sunet, printre care producții western, drame sociale, comedii sau filme ce aduceau în prim plan dileme morale.
• Filmul este un western, ce urmărește povestea unui nobil britanic, care își asumă vina pentru delapidarea vărului său și călătorește în vestul american pentru a începe o nouă viață la o fermă de vite. Pelicula este ecranizarea piesei de teatru cu același nume, ce era un adevărat succes la vremea aceea.
The Squaw Man a devenit singurul film filmat cu succes de trei ori de același regizor / producător. DeMille a filmat un remake silențios în 1918 și o versiune talkie în 1931. The Squaw Man are o durată de 74 de minute și a generat profit de 244.700 de dolari.
• La vremea aceea, filmul a făcut încasări de aproape 250.000 de dolari, echivalentul a 6 milioane de dolari în 2019, conform informațiilor oferite de studiouri, ceea ce a însemnat un succes în box office.

Filmul se regăsește în întregime pe Youtube, pentru cei curioși.

Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Cineplaneta