O crimă desprinsă din filmele cu mafioți. Povestea adevărată din spatele filmului House of Gucci, regizat de Ridley Scott, cu Adam Driver și Lady Gaga

Unul dintre cele mai importante filme care se lansează în această perioadă în cinematografele din Romania este House of Gucci. Filmul regizat de Ridley Scott prezintă povestea tumultoasă a asasinării lui Maurizio Gucci, pusă la cale chiar de către fosta sa soție, Patrizia Reggiani. Adam Driver și Lady Gaga vor juca rolurile principale, iar primele recenzii deja au apărut, majoritatea lăudând filmul lui Ridley Scott. Distribuția are și alte nume sonore precum Jared Leto (Paolo Gucci), Al Pacino (Aldo Gucci), Jeremy Irons (Rodolfo Gucci), dar și românca Mădălina Ghenea, intr-un rol secundar, cel al actriției Sophia Loren.

Filmul are la bază romanul The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed, scris de Sara Gay Forden. Personal, sunt foarte entuziasmată de acest proiect, mai ales că poartă semnătura lui Ridley Scott, un regizor vizionar și unul dintre preferații mei. Acesta ar fi primul rol al lui Lady Gaga după succesul înregistrat cu A Star is Born, film ce i-a adus nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță și Oscarul pentru cel mai bun cântec original (Shallow). Presa de specilitate preconizează deja că Gaga ar putea primi încă o nominalizare la Oscar, pentru acest rol. Adam Driver vine și el după succesul înregistrat cu Marriage Story, pentru care a primit nominalizare la Oscar, dar și recentele proiecte cinematografice Annette (văzut în premieră la Cannes) sau The Last Duel, o altă colaborare cu Ridley Scott, recent lansat în cinematografe.

Pasiune, glamour și nebunie: o crimă desprinsă din filmele cu mafioți

Italia este o oază continuă când vine vorba de artă și modă. Gucci este unul dintre cele mai celebre branduri de modă de lux din lume, casă fondată în 1920 de Guccio Gucci, în Florența. O afacere de familie, a prins avânt rapid și Gucci a devenit sinonim cu stilul italian la dolce vita și simbolul eleganței.

Maurizio Gucci, nepotul lui Guccio Gucci, a devenit moștenitorul imperiului Gucci în anii `80. Așa cum era de așteptat, Maurizio a dus un stil de viață opulent, deseori fiind criticat pentru sumele exorbitante pe care le cheltuia din finanțele casei de modă.

Filmul lui Ridley Scott va prezenta povestea incredibilă a asasinării sale, care a șocat întreaga lume la momentul respectiv. Desprinsă din filmele cu mafioți, asasinarea sa fost făcută la comanda fostei sale soții, Patrizia Reggiani. Acesta a fost omorât de un hitman, în data de 27 martie 1995, la doar 46 de ani. Însă, rezolvarea cazului a fost un mister pentru anchetatori.

27 martie 1995 părea o zi ca oricare alta pentru Maurizio. Acesta s-a pregătit ca într-o zi obișnuită de lucru și a plecat spre biroul său din Milano. Însă, înainte să intre în clădire, acesta a fost împușcat de mai multe ori în spate, de către o persoană necunoscută, iar un ultim glonț i-a fost tras în cap. La vremea, aceea, crima sa a adus la tot felul de supoziții, inclusiv că ar fi fost implicat în afaceri ilegale. De fapt, altele au fost motivele uciderii sale.

Crima a șocat Italia, dar mai șocant a fost când s-a aflat că fosta sa soție a comandat crima. Poreclită ”Văduva Neagră a Italiei” Patrizia a petrecut 16 ani în închisoare din cei 29 de ani pe care i-a primit drept pedeapsă. Nemulțumită că primea o pensie alimentară de doar 1 milion de dolari pe an și geloasă pe faptul că acesta s-ar putea căsători, italianca a angajat un asasin plătit. Totuși, anchetatorii s-au chinuit aproape doi ani să afle cine a fost în spatele asasinării și abia în 1997, unul dintre detectivii italieni a mers pe urmele ei, în urma unui pont primit de la o persoană anonimă.

Povestea lor de dragoste a fost zbuciumată și pasională de la început. Patrizia venea dintr-o familie modestă, iar mai târziu mama ei s-a căsătorit cu un bărbat mai în vârstă, dar bogat. Așa că Patrizia a prins rapid gustul banilor și a luxului, ba chiar a râs de Gucci când l-a văzut cu o mașină mică. Gucci s-a îndrăgostit de ea la o petrecere, i s-a părut o frumusețe irezistibilă, precum Elizabeth Taylor.

Aceasta a povestit într-un documentar despre viața ei cum s-a infiripat dragostea dintre ei, după ce se cunoscuseră la o petrecere, și deși nu s-a lăsat cucerită din prima, observase că el o place, dar pentru că ea venise într-un Porsche și el într-o mașină micuță, prima ei impresia despre el a fost că este un ”loser”. ”Într-o seară, m-a sunat și m-a invitat la restaurant. În aceeași seară, m-a intrebat de nicăieri <<ce-ai zice să devii doamna Patrizia Gucci?>> Eu i-am răspuns că a înnebunit. Și așa am început să ieșim împreună. La vremea aceea, eram foarte distractivă, nu ca acum. Pe lângă frumusețea mea, lui Maurizio îi plăcea tot la mine. Era un bărbat arătos, avea un dinte stricat, așa că primul lucru pe care l-am făcut a fost să-l pun să-și repare dintele stricat” a dezvăluit aceasta.

Maurizio s-a îndrăgostit de la Patrizia la prima vedere. Relația lor a fost un pasională, dar familia lui Maurizio a avut un presentiment în legătură cu ea și nu era de acord cu relația, pentru că se temeau că pe ea o interesa mai mult averea lui Gucci. Lucrurile au ajuns într-un punct atât de critic, încât tatăl lui Maurizio i-a tăiat orice finanțatare fiului său, ba chiar i-a cerut cardinalului să oprească nunta, însă fără vreun succes. Cei doi s-au căsătorit în 1972, au trăit fericiți mai bine de un deceniu și au avut două fiice. Dar lucrurile au luat o întorsătură urâtă după moartea tătălui lui Maurizio, Rodolfo. Fiul său a devenit moștenitorul imperiului, dar se pare că nu a fost cea mai bună alegere, nefiind un manager tocmai bun: știa care sunt problemele, dar nu știa cum să le rezolve. Presiunea de a conduce un imperiu a apăsat greu pe umerii lui Maurizio, care, conform fostei sale soții, afectat de toate aceste probleme, și-a făcut bagajul și a plecat, brusc într-o zi. ”M-am trezit singură, într-o casă uriașă, cu doi copii, neștiind ce se întâmplă. Aveam bonă, dar eram în stare de șoc. Când s-a întors, am crezut că ne vom împăca, dar nu mai voia să continue căsătoria, totul se terminase. Tot atunci Maurizio a decis să vândă toate acțiunile sale către o companie străină din Bahrain pentru 170 de milioane de dolari. Gucci ajunsese în mâini străine”.


Asta a infuriat-o tare pe Patrizia, care l-a dat afară din casă. Au rămas separați, până la finalizarea divorțului, iar între timp, Maurizio și-a găsit o nouă iubită, mult mai tânără decât el, dar pe care era pregătit să o ia de soție. Astfel, Patrizia nu mai avea voie să folosească numele Gucci, iar lucrurile au ajuns la punctul culminant când Maurizio a decis să nu le ofere nimic celor două fiice din căsătoria cu Patrizia. Acela a fost momentul când Patrizia a luat deciza radicală de a-și asasina fostul soț și marea ei dragoste.

Patrizia s-a temut mereu să nu ajungă din nou săracă. Deși avea bani după ce tatăl ei vitreg a adoptat-o, nu avea statutul dorit. Nu a uitat niciodată sărăcia din copilărie și a aspirat mereu spre a a ajunge în elita societății, dar a fost mereu un outsider. De aceea, a căutat un bărbat cu un statut, care să ii ofere intrarea în elită. L-a găsit pe Maurizio, chiar l-a iubit, dar modul în care relația lor s-a terminat, a durut-o tot restul vieții, mai ales că la mijloc erau cele două fiice. În timp ce el era pregătit să își refacă viața, fetele sale ajunseseră să îl disprețuiască, iar Patrizia devenea tot mai serioasă cu privire la asasinarea lui Maurizio și a găsit asasinul plătit perfect. Patrizia a început să se gândească numai la acest plan și era atât de sigură pe ea, că nu credea că va fi prinsă vreodată. ”Nu m-am gândit că mă vor prinde” a recunoscut nonșalant în cadrul aceluiași documentar despre viața ei.


După 16 ani de închisoare, Patrizia a fost eliberată în 2016 și locuiește în Milano. Vestea filmului regizat de Ridley Scott i-a ajuns la urechi și s-a declarat deranjată de faptul că Lady Gaga, cea care o va portretiza pe marele ecran, nu a venit niciodată să stea de vorbă cu ea, în pregătirea rolului. ”Mă enervează la culme faptul că Lady Gaga urmează să mă joace în filmul lui Ridley Scott și nici măcar nu a avut bunul simț să vină să mă cunoască. Nu este vorba de bani, pentru că nu primesc niciun cent în urma acestui film. Este vorba despre respect și bun simț. Consider că un actor bun, când preia un astfel de rol, ar trebui să cunoască persoana pe care urmează să o joace, nu cred că este corect că nu am fost contactată, și spun asta cu toată simpatia față de Lady Gaga” a declarat Reggiani pentru People.Patrizia Reggiani
primește în continuare 1 milion de dolari anual din partea Gucci, și a primit retroactiv 22 de milioane de dolari, sumă acumulată în timpul perioadei in care se afla în închisoare, conform unei acord semnat în 1993.

Casa Gucci/House of Gucci intră în cinematografele din România din 26 noiembrie.

Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Comments

  1. […] CITEȘTE ȘI: O crimă desprinsă din filmele cu mafioți. Povestea adevărată din spatele filmului House of Gucc… […]

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Filme