No Time To Die ajunge, în sfârșit, în cinematografe. Criticii spun că ultimul film cu Daniel Craig este ”magnific”

Daniel Craig as James Bond

Daniel Craig își ia adio de la James Bond în stil grandios, dacă este să judecăm după primele evenimente de lansare, dar și primele recenzii. No Time To Die ajunge în cinematografele din România în acest weekend, iar criticii par să se fi îndrăgostit de ultimul capitol din franciză în care îl mai vedem pe Daniel Craig în rolul agentului 007.

În toată această nebunie din jurul nostru, mai sunt și câteva momente care ne aduc aminte de viața ”normală”. Săptămâna aceasta, în domeniul cinematografic, ar putea fi lejer numită ”Săptămâna Bond”. Au început deja primele vizionări și apariții pe covorul rosu, după ce aseară a avut loc premiera de gala din Londra, unde, pe lângă starurile filmului, a fost prezentă și familia Regală: Prințul William și Ducesa de Cambridge au participat la eveniment. Daniel Craig, Rami Malek, Lea Sedoux, Judi Dench și Ana de Armas, vedetele principale ale filmului, și-au încântat fanii la Royal Albert Hall.

No Time To Die este unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, după ce a fost amânat de 3 ori, din cauza pandemiei, fiind programat inițial pentru lansare în 2020. Cei de la MGM l-au tot mutat, sperând că pandemia va încetini ritmul, odată cu apariția vaccinării. Dar, iată că suntem în valul 4 al pandemiei, cel mai agresiv de până acum, iar situația cinematografelor este în continuare incertă la nivel global.

Nu știu exact ce va urma în România – deja sunt orașe unde cinematografele sunt închise temporar – și dacă cinematografele vor rămâne deschise pentru cei cu certificat verde, cert este ca in acest weekend inca aveti sansa sa vă bucurați de film LA CINEMA, așa cum merită orice film văzut, desigur, respectând toate normele de siguranță pentru voi și cei din jur.

Criticii laudă No Time To Die: ultimul film cu Daniel Craig este ”magnific”

No Time To Die, regizat de Cary Joji Fukunaga (True Detective, Beast of No Nation),  pară să fi cucerit presa de peste Ocean, No Time to Die primind recenzii foarte bune, chiar de 5 stele până și din partea celor mai duri critici. Dacă Peter Bradshaw de la The Guardian, cunoscut pentru apetitul său fata de filme de arta si nu tocmai un fan al blockbusterelor comerciale, i-a dat acestui film 5 stele, înseamnă că No Time To Die este cu adevărat interesant. Sigur, pentru britanici James Bond este un simbol și cu siguranță exstă un sentiment de nostalgie în presa de specialitate britanică, dar până acum No Time To Die are un scor de 86% pe agregatorul Rotten Tomatoes, ceea ce înseamnă că majoritatea cinefililor este foarte încântata de film.

”No Time To Die este mai mult decât un film bun, este MAGNIFIC” a scris în recenzia sa de 5 stele, Kevin Maher, jurnalist la The Times.

Este, desigur, un festival al absurdității și al complicațiilor, o lume înconjurată de comploturi, dar in asamblu, filmul este foarte plăcut și extrem de spectaculos. Regizorul Cary Fukunaga îl livreaza cu o incredere extraordinară, iar filmul ne arată, de asemenea, un Bond romantic, un Bond care nu se teme să-și arate sentimentele” a scris Peter Bradshaw de la The Guardian în recenzia sa, oferindu-i 5 stele.

”Daniel Craig duce personajul său în teritorii complet neexplorate și o face cu mult curaj, oferind o ultimă interpretare a eroului său puternică și emoționantă. No Time To Die este poate cel mai bun ultim film al unui actor care l-a jucat pe James Bond” au scris cei de la MovieWeb.

Descoperiți toate recenziile pe Rotten Tomatoes sau alte publicații de specialitate.

Ce încasări de box-office va face No Time To Die?

Well, evident că în lumea nouă în care trăim, cifrele la care se raportează studiourile sunt diferite. Deși, dacă ne uităm la succesul lui Shang-Chi și Legenda Celor 10 Inele, primul film Marvel pe care Disney l-a lansat exclusiv în cinematografe și nu concomitent pe Disney+, vedem că există potențial în continuare, că oamenii sunt dispuși să meargă la cinema și că anumite filme chiar sunt făcute pentru marile ecrane.

No Time To Die va fi lansat cu o săptămână mai devreme în Europa decât în SUA, unde va avea premiera abia pe 8 octombrie. Deci, cum se va descurca No Time To Die pe piața internațională?

Analiștii spun că în primul weekend, No Time To Die ar putea face lejer între 80 și 100 de milioane de dolari, din 50 de teritorii.  Dar, în SUA, lucrurile ar putea fi mai complicate, piața încă este destabilizată, iar varianta Delta a ridicat puternic numarul cazurile.  În Europa, situația este mai ok, dar din nefericire, România este la coada clasamentului când vine vorba de statistica vaccinării, cazurile cresc rapid de la o zi la alta, și nu este foarte clar dacă distribuitorii vor păstra datele de lansare ale marilor filme până la final de an.

Mai mult, publicul James Bond este un public matur, iar această categorie de public pare mult mai rezervată când vine vorba de revenit la cinema sau în spații publice, spre deosebire de tineri, care au fost cam publicul tință care s-a reintors în cinematografe. La fel, producătorii au așteptări mari de la teritorii precum China sau Australia, dar acolo va intra în cinematografe la câteva săptămâni după Europa, ceea ce crește foarte mult riscul de piratare.

No Time To Die are o durată de 2 ore și 43 de minute – cel mai lung de până acum – și este cel de-al 25-lea film din serie.

Cine va fi următorul James Bond?

Evident, nimeni nu știe și nu vom ști prea curând, fiind un pretext pentru o campanie uriașă de marketing în următoarea perioadă. De altfel, producătorii au anunțat că vor începe ”vânătoarea” următorului James Bond începând cu anul viitor.

Toată lumea a făcut speculații cu privire la viitorul francizei, inclusiv faptul că următorul agent 007 ar putea fi o femeie. Totul a început de la apariția în film a  personajului feminin interpretat de Lashana Lynch, care preia numarul 007 de la Bond, când acesta decide să se retragă, ea fiind agent MI-6. Dar asta nu înseamnă că ea va fi următorul James Bond. Inclusiv Daniel Craig a a comentat acest aspect, declarând că ”ar trebui să fie roluri mai bune pentru femei decât James Bond. De ce ar trebui o femeie să-l intepreteze pe James Bond, când ar putea să existe un rol la fel de bun ca James Bond, pentru o femeie?”.

Colegele sale de distribuție, Ana de Armas și Lashana Lynch sunt de părere că Daniel Craig a schimbat imaginea sexistă a lui James Bond, la nivel de atitudine și percepție asupra femeilor, dar și a dialogurilor.

Este clar că James Bond-ul pe care ni l-a oferit Daniel Craig este unul mai complex, pentru că nu s-a ferit să ne arate și latura emoțională, mult mai mult decât au făcut-o predecesorii săi.

Cel mai mare IMAX se deschide în Germania, pentru premiera No Time To Die

Nu puteam să închid acest articol fără să vă povestesc  puțin despre IMAX, formatul meu preferat, doar știti asta 😊. No Time To Die este primul film din serie care conține 40 de minute de scene filmate complet cu camere IMAX, ceea ce înseamnă că în sala IMAX, spectatorii vor putea vedea cu 26% mai multă imagine, pe cel mai mai mare ecran curbat. Aici puteți descoperi multe informații interesante despre acest format cinematografic și toată tehnologia din spate.

Cu ocazia lansării noului film din serie, cei de la IMAX vor inaugura cel mai mare ecran, în multiplexul Traumpalast, in orașul Leonberg din Germania. Conform Deadline, ecranul va măsura 21 metri înălțime și 38 de meti lățime – adică este puțin mai mare decât un Boeing 737, record absolut pentru IMAX. Ecranul cântărește 227 de kilograme – un alt record – iar din această cauză nu a putut fi montat decât cu ajutorul unui brat robotizat. CEO-ul IMAX promite că acesta va fi o experiență cinematografică impresionantă, pe care cinefilii nu au mai trăit-o până acum. Mai greu de ajuns în Germania, dar nu uitați că vă puteți bucura de acest format în București și Timisoara.

Eu sunt curioasă să văd cum se încheie călătorie de 16 ani a lui Daniel Craig în rolul lui James Bond. Craig a fost un James Bond bun, cred că el i-a acordat acestui personaj umanitate, emoție și o latura mai complexă, devenind un personaj autentic, ancorat în lumea în care trăim, chiar dacă creatorii filmelor nu au renunțat niciodată la exagerările tipice ”bondiene”. Vom vedea in urmatorii ani in ce directie se va duce franciza si dava poate fi reinventata.

No Time To Die intră de joi, 30 septembrie, în avanpremieră, iar de vineri, 1 octombrie, în premieră.

Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Filme 2021