Neo se întoarce in Matrix, după 18 ani. Cele mai mari mistere și întrebări din primul trailer lansat pentru Matrix:Resurrections

Keanu Reeves in Matrix Resurrections

După 18 ani, Neo și Trinity se reunesc în primul teaser trailer lansat pentru Matrix 4. Cu titlul oficial The Matrix: Resurrections, filmul urmează să aiba premiera în cinematografele din întreaga lume dar și pe HBO MAX pe 22 decembrie 2021.

The Matrix rămâne unul dintre filmele mele preferate, care m-a definit și îl voi indragi mereu pentru ideile absolut fascinante și toate conceptele filosofice la care face trimitere. Desigur, aceste elemente, combinate cu efectele speciale și coregrafia impresionante, fac din Matrix să fie o capodoperă, în opinia mea. Dar vă spun sincer că am emoții pentru noul film din serie. Am visat mereu să văd un film Matrix pe ecranul uriaș de la IMAX (sper să intre și acest titlu în format IMAX) și mă bucur enorm că la finele acestui an avem ocazia să revenim în universul fascinant din Matrix. Primul trailer arată bine, dar sunt incă rezervată, ținând cont și de cum a fost ultimul film din serie. Sper din tot sufletul ca Matrix: Resurrections să fie reușit și să ne dea lumea peste cap.

Așa cum era de imaginat, trailerul a stârnit multe reacții, după ce fanii au văzut imaginile spectaculoase cu Neo, Trinity și multe secvențe cu efecte speciale, ce aduc puternic aminte de primul film din serie. Dar, a născut și multe întrebări, de pildă, unde este Laurence Fishburne  și ce se intampla cu Morpheus.  Știm că actorul nu va face parte din film, dar tot trailerul abundă de imagini cu un personaj care seamănă izbitor cu el.

Ce se intamplă cu Morpheus?

Încă de la aflarea veștii că se va face Matrix 4, fanii s-au întrebat daca Laurecence Fishburne revine alături de cele două staruri din seria originală, Keanu Reeves și  Carrie-Anne Moss.  Din păcate, starul care l-a jucat pe emblematicul Morpheus nu va face parte din acest film, acesta declarând astă-vară că ”nu a fost invitat să participe la a patra parte din serie”.

Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss și Jada Pinkett Smith sunt cei trei actori confirmați ca revenind în franciză. Alături de ei, vor mai juca Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra, Daniel Bernhardt. Jessica Henwick, cunoscută din serialul Iron Fist, va juca un rol important, conform presei străine.

Dar cu toate astea, in primul trailer, un personaj care pare să fie Morpheus în tinerețe, a acaparat toată atenția fanilor.

Yahya Abdul-Mateen II apare în trailerul „The Matrix Resurrections” purtând ochelari de soare exact ca ai lui Morpheus. Acesta il pune pe Neo să aleagă dintre pastila albastră și cea roșie, amintind astfel de una dintre cele mai memorabile scene cu Morpheus din Matrix ce îl conectează pe Abdul-Mateen II și mai direct de personajul lui Fishburne. De asemenea, trailerul conține o scenă în care cele două personaje se pregătesc de luptă, amintind astfel de prima lecție de luptă pe care Neo a primit-o de la Morpheus în The Matrix.

Cei de la Warner Bros profită de această oportunitate din punct de vedere al marketingului – nu există nicio mențiune despre Morhpheus, dar toată acțiunea induce ideea unei posibile reveniri a eroului, chiar dacă în varianta tânără – , așa că nimic nu este întâmplător, iar noi vom afla abia în decembrie deznodământul acestui personaj.

Atmosferă nostalgică ce aduce aminte de primul film

Matrix este unul dintre cele mai iubite filme din epoca modernă, cu o bază uriașă de fani și considerat unul dintre filmele care a schimbat pentru totdeauna fața cinematografiei. Gândiți-vă  numai câte parodii s-au făcut după el și mai ales, cât de pariodată a fost scena bulett time, dar si cate filme blockbuster de azi sunt influentate de trilogia surorilor Wachowski.

Așa că nu este de mirare că producătorii au dorit un trailer care să le stârnească fanilor nostalgia primului film, cand descopeream what is the Matrix. De altfel, trailerul se închide cu replica unui nou personaj (interpretat de Jonathan Groff) în care îi spune lui Neo: ”După atâtia ani, să te întorci în locul de unde a început totul….înapoi în Matrice”.

Tot trailerul este plin de simboluri care trezesc nostalgia fanilor Matrix: există pisici negre, lupte in camera dojo, secvențe de acțiune de mare viteză (pe un tren în loc de o autostradă), scene de luptă pe coridoare, cu celebra tehnică ”bulett time”, iar Neo trebuie să urmeze din nou o femeie pentru a afla adevărul, chiar de data aceasta, iepurele alb pe care îl urmărește nu este doar un tatuaj pe umăr, ci și melodia clasică White Rabbit de la Jefferson Airplane care se potrivește perfect în acest trailer. Va doreati explozii? Sunt și explozii, bineînțeles, și scene de lupte care sfidează fizica. De asemenea, trailerul ne invită să  medităm la ceea ce este real și ce este simulat.

Neo și Trinity

După 18 ani, avem ocazia să îi vedem din nou, împreună, pe Neo și Trinity. Doar că de această dată, personajele lor par să nu se cunoască, iar când se întâlnesc pentru prima dată, întâmplător, amândoi pare că au un sentiment de deja-vu (un alt lucru care îi face pe fani să creadă că tot ce am văzut face parte dintr-o simulare, de fapt). De altfel, Neo pare că este parte dintr-o simulare, deci că a decis să revină în Matrice.

Ultimul film, Matrix Revolutions, a fost lansat în 2003 și a închis complet povestea (sau cel puțin așa credeam noi), Neo salvând lumea prin distrugerea agentului Smith, și salvarea „lumii reale” din fața mașinăriilor inamice. Matrix a fost apoi repornit, tocmai ca fanii să se întrebe mereu dacă urmează ceva. Este clar că Trinity și Neo se vor reîntâlni, dar vom vedea cum și în ce fel va fi spusă povestea lor.

Unde este Agentul Smith?

Dacă vă așteptați să-l vedeți pe Agentul Smith, ei bine, acesta nu face parte din film. Hugo Weaving a confirmat la începutul anului că proiectul merge mai departe fără el, deși în planul inițial, a fost abordat de către creatorii filmului. ”Am avut o scurtă întâlnire, în care am citit din scenariu alături de Keanu și Carrie, alături de Lana și alti colegi. Mi-a plăcut, ne-am simțit ca într-o familie. Unele părți mi-au plăcut foarte mult, însă nu am fost sigur de anumite porțiuni din scenariu”.

Dar, celebrii agenți și mașinării s-au intors- apar doar într-o sevență scurtă, suficient cât să ne dăm seama ca vor juca un rol important în cel de-al patrulea film al seriei.

Cred ca trailerul o să doboare câteva recorduri la nivel de vizualizări (deja pe canalul oficial are 16 milioane de vizualizari într-o singură zi, și adună alte milioane de pe cele mai populare canale de profil) și cred că lunile care urmează se va vorbi tot mai mult despre Matrix 4, așa cum este firesc.

Evident, abia aștept să văd filmul pe cel mai mare ecran posibil, la cinema și sper ca Lana Wachowski să nu ne dezamăgească, ținând cont cât de mișto și complex este întregul univers Matrix.

Ne vedem în Matrice, pe 22 decembrie 🙂

Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Filme 2021