Inima cinematografelor începe să bată din nou. Ce filme vedem la cinema, în România, până la finalul anului

Momentul mult așteptat de către cinefilii din România a sosit: cinematografele se redeschid, după pauză de 6 luni, aducându-ne din nou, bucuria vizionării filmelor pe marile ecrane, așa cum au fost gândite de creatorii lor. Sigur, vor exista anumite restricții și măsuri de distanțare socială, ceea ce este foarte bine, pentru că înseamnă că putem merge la film în siguranță. Unele cinematografe deja și-au deschis porțile, iar Cinema City România, cel mai mare lanț de cinematografe din România, prezent în 19 orașe, își redeschide sălile din 11 septembrie. Așa că, iată, putem să vedem filme mari precum Tenet (deja puteți cumpăra bilete online), dar și viitoare mari producții ca No Time To Die sau Dune, ce se lansează mai spre finele anului.

În ciuda tuturor amânărilor sau mutărilor pentru anul viitor ale unor superproducții, sezonul acesta cinematografic arată bine și în România. Astfel, mai jos vă las o listă cu cele mai mari filme pe care le veți putea vedea în cinematografele din România până la finele anului.

After We Collided 11 septembrie

After, ecranizarea romanului de dragoste scris de Anna Todd, a fost un succes comercial în 2019. Filmul a creat nebunie în rândul tinerelor, așa că nu e de mirare că producătorii au decis să dea undă verde unei continuări – After We Collided/După ce ne-am certat. Aceasta este prima premieră care deschide cinematografele din România.

https://www.youtube.com/watch?v=nWst2-8VjVg

TENET – 18 septembrie

Mai are nevoie de vreo prezentare Tenet? Christopher Nolan vrea să schimbe regulile în cinematografie și să ne dea din nou viețile peste cap cu mult așteptatul său film de acțiune. Primele recenzii au apărut deja, așa cum era de așteptat, criticii au fost împărțiti: unii l-au numit un proiect cinematografic unic, care chiar dacă te zăpăcește, te și cucerește, o capodoperă, alții însă nu au fost așa impresionați și l-au numit plictisitor sau supraapreciat. Ei bine, ca de fiecare dată când vine vorba de Nolan, fiecare cinefil trebuie să-l vizioneze și să-și formeze o părere, cert este că nu trebuie să ratezi filmele unuia dintre cei mai mari și apreciați regizori ai epocii moderne. Eu cred că într-un fel sau altul, iar ne va da Nolan pe spate. Biletele s-au pus în vânzare, iar primele spectacole de avanpremieră vor fi pe 16 septembrie. In Nolan we trust! Dacă aveți ocazia, vă recomand să mergeți să-l vedeți în IMAX, formatul preferat al lui Nolan, mai ales ca Tenet a fost filmat cu camere IMAX și merită cel mai mare ecran posibil!

The New Mutants – 18 septembrie

Marvel vrea să-și extindă universul cinematic și să lanseze posibile noi francize, cu The New Mutants, care aduce în prim plan o nouă generație de mutanți, o îmbinare Marvel cu X-men. Ar fi un aer fresh pentru Marvel, chiar dacă primele impresii de peste Ocean nu sunt cele mai strălucite. Dar, zic să dăm o șansă. Din 18 septembrie, în cinematografe.

Mulan – 25 septembrie

Povestea uneia dintre cele mai curajoase și îndrăgite eroine Disney vine pe marile ecrane din România, din 25 septembrie, într-o adaptare live-action ce promite să îi dea pe spate pe fani. Adevărul este că filmul arată foarte bine, este o versiune pentru epoca modernă, chiar dacă varianta animată din 1998 ne-a cucerit inimile. O să vă placă de Mulan, dar mai ales cadrele superb trase și peisajele ce îți taie respirația. Un film numai bun pentru toată familia.

The War with Grandpa – 25 septembrie

În ultimii ani, Robert De Niro a făcut niște comedii cel puțin îndoielnice, dar The War with Grandpa pare să fie o comedie așa cum trebuie. Da, este și mai morocănos, dar și mai amuzant, iar trailerul chiar m-a convins să vreau să-l văd. Plus că, într-o lume așa tristă, de ce să nu profităm și să ne descrețim frunțile în sala de cinema? Eu zic DA la această comedie, deși, cum vă spuneam, fugeam tare când vedeam un film în care De Niro e bunic și obraznic. Acum, e bunic și amuzant, să vedem cum iese până la urmă. Râdem cu el din 25 septembrie.


Babyteeth: Prima iubire- 25 septembrie

În anumite locatii, veti putea vedea și Babyteeth, ce a obținut ”Trofeul Transilvania” și ”Premiul Publicului” la TIFF, în acest an. Filmul promite să fie una dintre cele mai fragile și emoționante povești pe care le vom vedea pe marele ecran anul acesta, iar trailerul vorbește de la sine.

Wonder Woman 1984 – 2 octombrie

Femeia Fantastică promite să ne ofere o nouă porție de aventură, și mai spectaculoasă. Wonder Woman 1984 ne duce cu repeciziune în anii ’80, unde îl vom revedea pe Chris Pine, iar pe Kristen Wiig în rolul eroinei negative Cheetah.

Death on the Nile – 23 octombrie

Misterul poveștilor scrise de Agatha Christie este readus pe marile ecrane într-o nouă ecranizare – Moarte Pe Nil/Death on the Nile, în regia lui Kenneth Branagh, ce joacă și în film. Trailerul arată interesant, distribuție e una pe măsură, acum rămâne să vedem și cât de bine va fi păstrată atmosfera enigmatică din romanele celebrei scriitoare.

Black Widow – 6 noiembrie

Scarlett Johansson ne-o aduce pe Black Widow din nou pe marile ecrane, dar de această dată într-un film dedicat poveștii eroinei Marvel. Vom avea ocazia să aflăm mai multe despre ea și cum a ajuns să lupte alături de Răzbunători. Cred că va fi un film Marvel de succes, cu multă acțiune, numai bine de văzut în IMAX.

No Time to Die – 20 noiembrie

Daniel Craig își ia adio în stil grandios de la rolul agentului 007. No Time to Die intră în cinematografele din România, începând cu 20 noiembrie, iar filmul regizat de Cary Fukunaga promite să fie printre cele mai spectaculoase filme din celebra franciză. În rol negativ, vom avea ocazia să-l vedem pe Rami Malek (recompensat cu Oscar pentru Bohemian Rhapsody), alături de Ana De Armas și Lea Seydoux. Mai jos, cel mai recent trailer lansat.

Another Round – 28 noiembrie

”Another Round” cel mai recent film al regizorului Thomas Vinterberg cu Mads Mikkelsen în rolul principal, urmează să fie și el lansat, pe 27 noiembrie. Dacă aveți ocazia să-l vedeți, vă încurajez să mergeți să-l vedeți, măcar pentru unul dintre cele mai bune duo-uri regizor/actor: Thomas Vinterberg și Mads Mikkelsen, cel din urmă fiind unul dintre actorii mei preferați. Dacă ați văzut The Hunt, precedenta lor colaborare, știți deja că dacă mergeți la Antoher Round, o să vedeți un film bun.

DUNE – 18 decembrie

Finele de an vine cu cel mai frumos cadou – o nouă ecranizare Dune, după celebrul roman scris de Frank Herbet, considerat a fi una dintre cele mai importante opere literare science-fiction. Dacă David Lynch nu prea a reușit să facă ce își imagina în 1984, această ecranizare promite să facă dreptate și să le ofere fanilor o poveste grandioasă. Regizorul Denis Villeneuve a declarat că acesta este un proiect de suflet, iar oameni din industrie care au apucat să vadă deja imagini din film spun despre această variantă Dune că ar putea avea un impact asupra culturii populare, așa cum a avut Lord of The Rings în urmă cu două decenii. Sună mai mult decât promițător, nu? Warner Bros a lansat primul teaser, iar în curând ne vom bucura de trailerul complet. Coloana sonoră este semnată de Hans Zimmer.

Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Filme