Ce le-a răspuns Tarantino criticilor, după scena controversată cu Bruce Lee din ”Once Upon a Time In Hollywood”

Aflat în plin turneu de promovare a cărții Once Upon a Time in Hollywood, nuvelă ce explorează universul și personajele din filmul omonim, Quentin Tarantino a vorbit și despre unul dintre cele mai controversate momente din filmul său: scena cu Bruce Lee.

Once Upon a Time in Hollywood este considerat unul dintre cele mai bune filme din cariera cunoscutului regizor. De altfel, pentru mine reprezintă cel mai matur film al său din punct de vedere cinematografic și este in top 5 preferate de la Tarantino.

Dar, nu toți s-au arătat entuziasmați de modul în care a prezentat Hollywood-ul și cum a rescris istoria în filmul său.

Imedia după lansare, Quentin Tarantino a fost criticat pentru modul în care este portretizat Bruce Lee, care este ridiculizat în deja faimoasa scenă cu Brad Pitt.

La scurt timp după premieră, mai mulți fani s-au arătat indignați, iar fiica lui Bruce Lee l-a invinovățit pe Tarantino pentru ”portretul iresponsabil” pe care i l-a făcut tatălui său, o figură legendară în artele marțiale, dar a cărui imagine a fost puternic șifonată după acest film. Shannon Lee consideră ca filmul lui Tarantino va produce un efect negativ pe termen lung în ceea ce privește imaginea lăsată în urmă de tatăl ei.

Quentin Tarantino: ”Bruce Lee era foarte arogant”

Totuși, Tarantino rămâne ferm pe poziții și își apără viziunea artistică, spunând că nu regretă scena sub nicio formă. În Once Upon a Time In Hollywood, personajul lui Bruce Lee apare scurt, dar cu un moment de impact. Într-una dintre scene, are loc o luptă între Maestrul Bruce Lee și cascadorul Cliff Booth, interpretat de Brad Pitt. Arogant și caraghios, Lee îl provoacă pe Cliff, dar se face de râs după ce cacadorul câștigă și îl aruncă pe Bruce Lee într-o mașină, după dă de pământ cu el.

”Pot să ințeleg ce simte Shannon și ce problemă are, doar este vorba despre tatăl ei, și empatizez cu ea, dar toți ceilalți care critică și au o problemă cu asta, se pot duce naibii, să o s…a” a spus Tarantino fără niciun fel de menajament, invitat fiind în podcastul lui Joe Rogan.

Tarantino și-a justificat portretizarea controversată pentru că Bruce Lee nu era iubit de către cascadori, conform mărturiilor unora dintre cei care au apucat să lucreze cu el la Green Hornet. ”Cascadorii îl urau pe Bruce Lee, iar asta este un fapt știu, recunoscut public chiar în carțile despre viața lui Lee, de aceea a fost adus Gene Labelle, să îl invețe să respecte cascadorii americani. Putea Cliff sa-l bată pe Lee? Poate că Brad Pitt nu, dar Cliff ar fi putut” a mai adăugat Tarantino, care a mai spus că Bruce Lee nu era deloc un tip plăcut, ci foarte arogant și toți cei din jur știau asta.”

Nuvela Once Upon a Time in Hollywood poate fi cumpărată online și în România, eu am gasit-o aici.

Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din HOLLYWOOD