Cannes 2021. De ce a refuzat Matt Damon rolul din Avatar. ”O să intru in istorie”

Matt Damon stars as "Bill" in director Tom McCarthy's STILLWATER, a Focus Features release. Credit Jessica Forde / Focus Features

Aflat la Cannes, unde promovează noul său film, Stillwater, Matt Damon a dezvăluit că a refuzat rolul din Avatar, și acesta este cel mai mare reget din cariera sa.

Matt Damon a lansat la Festivalul de Film de la Cannes noul său film, Stillwater, pentru care a primit ovații de 5 minute la final. De altfel, actorul a fost impresionat până la lacrimi de reacția publicului din sală, unde era prezent și el.

La conferința de presă, printre alte lucruri inedite, actorul a dezvăluit că a refuzat rolul din Avatar, care l-ar fi îmbogățit, și că acesta este cel mai mare regret din cariera sa.

”Mi-a fost oferit rolul din Avatar, iar James Cameron îmi oferea și un procent de 10% din încasări. O să intru in istorie, nu o să găsiți un actor care a refuzat atâția bani” a spus Damon, care a mai declarat că în prima discuție cu Cameron, regizorul a spus că nu avea nevoie neapărut de un actor cunoscut, și că dacă el refuză, va oferi rolul unui actor necunoscut, care va deveni star peste noapte. Exact asta s-a întâmplat, in final, rolul principal fiindu-i oferit lui Sam Worthington, care era aproape necunosct la acel moment.

Actorul a declarat că la acel moment era implicat în franciza Bourne și că ar fi fost nevoit să abandoneze acest proiect, lucru care nu i s-a părut în regulă, din punct de vedere moral. La conferintă, actorul a aflat și că James Cameron plănuiește alte 3 continuări pentru Avatar. ”Urmează si sequel-uri? Oh, Doame!” a reacționat amuzat Damon.

Avatar a fost mulți ani cel mai profitabil film din toate timpurile, cu încasări globale de 2 miliarde de dolari. Filmul lui Cameron a fost detronat abia în 2019, pentru scurt timp, când Avengers:Endgame a devenit filmul cu cele mai mari încasări. Dar, Avatar și-a adjudecat înapoi titlul, după ce a fost relansat în China, cu ocazia aniversării a 10 ani de la premieră.

Revenind la Stillwater, noul său film a fost foarte bine primit la Cannes, iar Matt Damon a fost prezent alături de colegii săi din film, actorii Abigail Breslin, Camille Cottin și Lilou Siavaud, împreună cu regizorul Tom McCarthy.

CITEȘTE ȘI: Annette, filmul care a deschis Festivalul de la Cannes. Criticii, fascinați de pelicula cu Adam Driver și Marion Cotillard

„Stillwater” este povestea unui tată, interpretat de Matt Damon, care călătorește din Oklahoma în Franța pentru a-și ajuta fiica, interpretată de Abigail Breslin, care ajunge la închisoare pentru o crimă pe care ea susține că nu a comis-o.

Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Comments

  1. Imi place foarte mult siteul tău. Interfața e un pic întunecată pentru ochii mei, dar conținutul este pe gustul meu. Eu însămi sunt pasionată de filme. Regret că nu ne-am întâlnit în fază incipientă. Cu eforturile noastre combinate, cred că ar fi ieșit ceva la fel de frumos, dar cu noi două mai puțin epuizate. 🙂 Mult succes, Adela!

    1. Buna Jo, iti multumesc pentru mesaj si apreciere. In ceea ce priveste luminozitatea site-ului, poti opta pentru versiunea Light – in bara de sus, in meniu, langa butonul de Search. Te astept cu drag in continuare pe site. Cu ocazia asta, ti–am descoperit si eu blogul, si am sa te urmaresc cu drag.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *