Black Widow: Scarlett Johansson își ia adio de la eroina Marvel într-un mod spectaculos

Marvel's Black Widow

Fanii Marvel așteptau de 10 ani să vadă un film cu Black Widow ca personaj central. Dorința lor li se împlinește din acest weekend, când Black Widow este în premiera la cinema.

Dupa mai bine de un an, am ajuns din nou in sala IMAX, la avanpremiera specială a filmului Black Widow/Văduva Neagră. Mi-a lipsit atat de mult bucuria de a vedea un film in format IMAX, incat m-am entuziasmat ca un copil cand am ajuns in fata ecranului urias, inca de cand a inceput celebra numaratoare inversa IMAX, care te anunta „be part of a movie”. 😁Imersia totala a ecranului chiar te transpune in actiune, ca sa zic asa.

Black Widow este primul film în care vedem povestea completă a Natashei Romanoff, atât înainte de se alătura Răzbunatorilor, cât și după. De-a lungul celor 10 ani, Black Widow a apărut constant în filmele Marvel, personajul ei debutând în Iron Man 2 și culminând cu Avengers: Endgame. Puțin, câte puțin, personajul interpretat de Scarlett Johansson s-a dezvoltat, până când deja se creiona povestea celei mai populare eroine Marvel.

Ei bine, în 2021, Black Widow este ultimul dintre Răzbunători care primește propriul film. Black Widow are misiunea grea de a fi primul film care deschide etapa 4 din MCU, după impresionantul Endgame. Și cum duci pe umeri o așa moștenire?

Black Widow este construit ca un thriller de spionaj, iar acțiunea ne aruncă imedia după evenimentele petrecute în Captain America: Civil War.

Sinopsis: Natasha Romanoff, maestru în arte ascunse de spionaj și infiltrare, expertă în arte marțiale, cu o agilitate excepțională și o abilitate atletică, devine super-eroina Văduva Neagră. Acțiunea filmului are loc după evenimentele din Captain America: Civil War, atunci când Natasha se simte forțată să își confrunte trecutul.

Regizoarea Cate Shortland a intuit perfect că un astfel de film nu ar fi putut funcționa fără scenele de luptă sau urmăriri ce îți taie răsuflarea, așa că acesta este punctul strong al filmului.

CITEȘTE ȘI: Cel mai mare film Marvel al anului. De ce a durat 10 ani realizarea lui Black Widow

Castul filmului este foarte bun, Scarlett dă tot ce are ea mai bun, și mie mi-au plăcut mult Florecene Pugh (pe care o știți din apreciatul Midsommar), dar mai ales David Harbour, cunoscut din serialul Stranger Things, care vine cu un vibe foarte fresh și este personajul cel mai amuzant din film.

La nivel de acțiune, filmul stă foarte bine, cu multe scene de lupte bine coregrafiate dar și momente foarte spectaculoase. La nivel de poveste însă, cred că scenariștii puteau să meargă puțin mai în profunzime, mai ales că premisa filmului este foarte ofertantă pentru un action-thriller de spionaj.

Nu vreau să vă povestesc prea multe din acțiune, pentru a vă putea bucura pe deplin de film, dar Marvel livrează exact ce se așteptau fanii: acțiune multă, umor si cascadorii spectaculoase, ce aduc aminte mai mult de seria Misiune Imposibilă. După ce am aflat deznodământul poveștii personajului ei în Avengers: Endgame, cumva, elementul surpriză lipsește din acest film, dar construiește bine trecutul ei și cum a ajuns asasin plătit.

Însă,  este o adevărată realizare că avem acest film sub această formă, iar Scarlett Johansson demonstrează că se pot face filme cu eroine care să fie egalul supereroilor de sex masculin, acest rol potrivindu-i-se de minune. Aici se încheie călătoria de 10 ani a actriței în universul Marvel, după ce Johnasson a declarat că nu va mai reveni în rolul lui Black Widow.

Dar, ca și în celelalte filme, Marvel nu oferă suficientă atenție sau nu dezvoltă suficient eroul negativ, ceea ce este un miss. Și iarăși mi se pare că umorul este folosit mai mult ca să acopere alte goluri din scenariu. In plus, ne- lasat cu foarte multe intrebari fara raspuns.

Per total, Black Widow nu este cel mai bun film Marvel, mi-ar fi plăcut ca personajele să fie mai atent dezvoltate, și mai puține clisee tipice filmelor de acțiune de acum 15-20 de ani,dar își face treaba de minune ca un blockbuster de vară, light, antrenant și spectaculos. Nici că se putea o revenire mai în forță la cinema, unde blockbusterele de acest gen se simt și se trăiesc la intensitate maximă.

product-image

Black Widow (2021)

7.8

Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din CRONICI FILME