Around the Movie World – 5 noutăți din lumea filmului

Around the Movie World este o rubrică în care voi selecta săptămânal câteva știri faine din industrie și care sper să vi se pară utile. Enjoy!

1.Azi începe We Are One, festival global de film pe Youtube. Timp de 10 zile, până pe 7 iunie, puteți urmări gratuit peste 100 de producții, cu sprijinul celor mai mari 21 de festivaluri de film din lume. Proiectul este susținut de Youtube si si Tribeca Enterprise. Insă, doar 13 dintre cele 100 de titluri vor fi premiere mondiale, iar unele titluri vor fi date o singură dată. Puteți urmări festivalul aici. Pentru mai multe detalii, va recomand articolul din IndieWire sau Hollywood Reporter.

2. Tom Cruise face un film în spațiu și își unește forțele cu cei de la NASA și SpaceX. Acum sincer, eu cred că el este extraterestru :)). Lăsând gluma la o parte, poate că mulți ați citit stirea asta deja, însă tot mi se pare una dintre cele mai cool știri din lumea filmului pe care am citit-o în ultimele 2 luni. Detalii aici.

3. Martin Scorsese a prins gustul producțillor lansate pe platforme de streaming, după succesul inregistrat cu The Irishman, produs și lansat în parteneriat cu Netflix. Regizorul american va lansa noul său film, Killers of the Flower Moon, dar de această dată, în parteneriat cu Apple, nu cu cei de la Netflix. Deși Netflix s-a zbătut pentru acest proiect, a pierdut în fața gigantului Apple, care a început un parteneriat cu studiourile Paramount Pictures, iar bugetul filmului se ridică la peste 150 de milioane de dolari. Producția, ecranizare după cunoscutul roman cu același nume, îî are in rolurile principale pe Leonardo DiCaprio și Robert De Niro și urmărește povestea unei achete FBI despre uciderea nativilor americani din anii 20, în Oklahoma. O nouă miscare interesantă, dar oare Netflix ce părere are dupa ce l-au sustinut și ajutat pe Scorsese să schimbe puțin regulile jocului în industrie? Detalii aici.

4. Henry Cavill se întoarce în rolul lui Superman. Surse au declarat pentru Variety că actorul britanic este în negocieri cu cei de la DC Comics pentru a reveni in rolul supereroului, însă nu se știe concret în ce superproducție ar urma să apară. De altfel, actorul declarase într-un interviu acordat la finele anului trecut că „inca nu am terminat planurile de a-l juca pe Clark Kent, sunt inca multe de spus despre povestea lui”. Detalii aici.

Foto: Warner Bros/DC Comics, Henry Cavill ca Superman, in producția Man of Steel

5. Are legătura Tenet, noul film al lui Christopher Nolan, cu Inception, un alt film al său celebru? Din imagini, atmosfera aduce mult aminte de Inception, asa este, iar fanii deja au dezvoltat noi teorii cu privire la legătura dintre cele două filme. Well, haideți să vedem si ce zice actorul principal, John David Washington despre legătura dintre cele două filme. Detalii aici.

Sursă foto principală: Unsplash

Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *