Anthony Hopkins, cel mai în vârstă actor premiat cu Oscar, după ce a câștigat trofeul pentru rolul sfâșietor din The Father. De ce a devenit cel mai discutat moment al serii

Anthony Hopkins a câștigat duminică noapte Premiul Oscar pentru cel mai bun actor cu rolul din The Father, al doilea din cariera. Astfel, la 83 de ani, Hopkins a devenit cel mai bătrân actor recompensat cu celebra statuetă, la cea de-a 93-a ediție a Premiilor Oscar.

Una dintre surprizele serii a fost Oscarul pentru cel mai bun actor, ce i-a revenit lui Anthony Hopkins, după ce favorit era considerat Chadwick Boseman, ce ar fi primit post-mortem pentru rolul din Ma Rainey’s Bottom, câștigând majoritatea trofeelor în acest an și fiind dat câștigător de toate pronosticurile. Moartea fulgerătoare a lui Chadwick Boseman, care a murit în 2020, la 43 de ani, după o luptă cu cancerul, a șocat pe toată lumea. Unul din ultimele sale roluri a fost cel din Ma Rainey’s Bottom, rol pentru care a primit Globul de Aur, dar membrii Academiei au fost mai impresionați de interpretarea lui Hopkins în The Father. Imediat după anunț, pe retelele de socializare, mai mulți dintre fanii înrăiți ai lui Boseman s-au arătat furioși că acesta nu a câștigat, el fiind și primul actor de culoare nominalizat post-mortem. Lor li s-au alăturat și alte voci de culoare din industrie, care s-au arătat șocate de faptul că Boseman nu a fost premiat.

De altfel, acesta a fost ultimul premiu al serii, în mod neobșinuit, iar transmisia s-a încheiat abrupt, în timp ce Joaquin Phoenix, care a și prezentat categoria, a primit trofeul și a mulțumit în numele lui Hopkins. De obicei, ceremonia se încheia cu marele anunț al serii – cel mai bun film, dar de această dată organizatorii au schimbat și au lăsat la final categoria cel mai bun actor. Cei care au vizionat ceremonia s-au declarat nemulțumiți de acest abrupt final, iar ediția din acest an este considerată printre cele mai slabe.

Dar transformarea lui Anthony Hopkins în rolul unui bătrân care suferă de demență i-a impresionat pe membrii Academiei Americane de Film. De altfel, acesta a fost intens lăudat de critici și cinefili pentru interpretarea sa emoționantă și dureroasă. Filmul este regizat și scris după un scenariu adaptat de Florian Zeller, care a scris și piesa de teatru pe care se bazează filmul. Alături de Hopkins, joacă și Olivia Coleman, și ea nominalizată la Oscar pentru acest film.

Acesta este al doilea premiu Oscar pentru cel mai bun actor câștigat de Hopkins, după cel din The Silence of the Lambs, unde l-a interpretat pe Hannibal Lecter. A mai primit nominalizări pentru rolurile din The Remains of the Day și Nixon, în rol principal, și pentru Two Popes și Amistad, în roluri secundare.

Astfel, Hopkins a devenit cel mai în vârstă actor recompensat cu Oscar, record deținut până de curând de Christopher Plummer, care avea 82 de ani, în 2011, când a câștigat trofeul pentru Beginners.

CITEȘTE ȘI: PREMIILE OSCAR 2021. Nomadland câștigă Oscarul pentru cel mai bun film, iar Chloe Zhao scrie istorie. Colectiv rămâne cu cele două nominalizări istorice pentru România. Lista completă a câștigătorilor


La ceremonia din această seară, Anthony Hopkins nu a fost prezent. Mai jos, un scurt clip cu actorul, intr-o intervenție recentă la Stephen Colbert, alături de Florian Zeller, vorbind despre The Father.

Intre timp, Hopkins a postat un mesaj de multumire pe contul sau de Instagram, in care este mentionat si Chadwick Boseman.

https://www.instagram.com/p/COHpbqpHcqY/?igshid=1jztt12iimr0j
https://www.facebook.com/AnthonyHopkins/posts/306893530798085?_rdc=1&_rdr
Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Filme