Annette, filmul care a deschis Festivalul de la Cannes. Criticii, fascinați de pelicula cu Adam Driver și Marion Cotillard

Adam Driver in Annette

Annette, filmul care a deschis Festivalul de Film de la Cannes, a cucerit cinefilii, după ce a avut premiera mondială la Cannes.

Festivalul de Film de la Cannes are loc în acest an, în perioada 6-17 iulie, iar Annette a fost filmul ce a deshcis ediția.

Anul acesta, festivalul are loc un sub un format special, cu mai puține proiecții, dar și mai puțină lume, din cauza restrictiilor din pandemie.

După ce a fost văzut în cadrul ceremoniei de gala de la deschidere, Annette, noul film al regizorului Leos Carax, a produs reacții puternice. O parte dintre cinefili si critici s-au arătat cuceriti de musicalul ciudat, dar fascinant în care joacă Marion Cotillard și Adam Driver. Ca de obicei, cunoscutul regizor francez, recunsocut pentru stilul nonconformist, i-a șocat pe unii dintre cinefili, care au ales să părăsească sala de cinema de la Cannes, în timpul proiecției.

Cu toate astea, la finalul proiecției, sala a aplaudat în picioare timp de 5 minute, proiecție la care au fost prezenți, starurile filmului Adam Driver și Marion Cotillard, dar si excentricul regizor. Aplauzele în ropotă păreau și o metaforă a bucuriei, că după un an greu de pandemie, ușor, ușor, viața cinematografică și de festival și-a reintrat puțin câte puțin, în ritmul normal.

”Annette” este o dramă cu acțiunea plasată în Los Angeles-ul contemporan, ce prezintă povestea unui cuplu perfect, în aparență: Henry (Adam Driver) este un comedian de stand-up cu un acut simț al umorului, iar Ann (Marion Cotillard) este o cântăreață faimoasă. Dar după ce se naște primul lor copil, viața cuplului se schimbă radical. Coloana sonoră este semnată de duo-ul rock/pop Sparks, ceea ce înseamnă că vom avea parte de destulă muzică bună în film.

Annette, o operă rock suprarealistă

Annette este primul proiect cinematografic al lui Leos Carax, de la Holy Motors, și el prezentat la Cannes, în 2012,  care a fost o nebunie de film, nu mai văzusem demult un film așa straniu, și în același timp, atât de fermecător, Carax fiind recunoscut pentru stilul său excentric, mai în toate filmele sale de autor.

The Guardian a notat în recenzia lor că ”Marion Cottillard și Adam Driver aduc o energie nevrotică pe marile ecrane, cu interpretări absolut senzaționale, în acest triumf al regizorului Leos Carax, cu o coloană sonoră reușită din partea duo-ului Sparks”.

Pete Hammond, de la Deadline Hollywood, a scris în recenzia sa ”Annette este un exemplu de căsătorie perfecta între film și muzică, care fie funcționează perfect, fie este un eșec total. Spre norocul tuturor, în acest film apariția lui Adam Driver este senzațională, care se aruncă total în acest rol, fără niciun regret și ce bine o face”.

”Carax ne oferă o operă rock ciudată, nonconformistă și suprarealistă, care lovește direct în industria entertainment-ului și a toxicității masculine” au notat cei de la Film Stage.

Mai mult, în acest film vom avea ocazia să îi auzim cântând pe Adam Driver și Martion Cotillard. Iar cinefilii care au apucat să vadă filmul la Cannes zic că Driver este extraordinar și ambii actori livrează unele dintre cele mai bune interpretări din carierele lor.

Adam Driver: Acest film a fost o experiență unică

Driver a vorbit la Cannes despre experiența unică pe care a trăit-o în realizarea acestui film: ”Cel mai probabil, nu voi mai face un astfel de film, este o experientă singular, unică. Am un sentiment de eliberare că în sfârșit lansăm acest film, vorbesc despre el de ani de zile. În cazul filmelor lui Carax, m-a impresionat mult Holy Motors, actorii din filmele lui au o libertate uriașă, asta simt când urmăresc fimele lui: sentimental libertății artistice”, conform AP.

Actorul american a venit special pentru premiera mondială a acestui film și s-a întors in SUA, unde filmează în această perioada un nou film cu regizorul Noah Baumbach, numit ”White Noise”.

Annette va debuta începând din 6 august pe platforma Amazon Prime, dar și în cinematografele din SUA, în locații selectate.

Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Comments

  1. […] CITEȘTE ȘI: Annette, filmul care a deschis Festivalul de la Cannes. Criticii, fascinați de pelicula cu Adam Dri… […]

  2. Sincer, mă înspăimântă puțin filmul ăsta. Imi place de Adam Driver și de Marion, dar nu știu dacă o să mă încumet să-l văd. 🙂

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *