6 filme blockbuster pe care îmi doresc la nebunie să le văd la cinema în 2020

Industria cinematografică trece prin cea mai mare criză din ultimii 100 de ani. Pandemia de COVID-19 a reușit „performanța” de a închide toate cinematografele din lume, mai devreme sau mai târziu, blocând astfel o industrie întreagă, inclusiv producția de film. Însă, această industrie încearcă din toate puterile să se țină pe poziții și să nu renunțe, altfel spus “cinema will never surrender”. Puțin câte puțin, măsurile de restricție încep să fie ridicate și pare că ne îndreptăm către o direcție pozitivă, ceea ce presupune că și cinematografele ar putea fi redeschise peste câteva săptămâni.

După cum știti, cinematografele din România sunt închise de aproape două luni și probabil că va mai dura o perioadă până când se vor redeschide. Marile studiouri și-au mutat deja lansările multor blockbustere ce ar fi trebuit să umple sălile cinematografelor în această primăvară. MGM a mutat în noiembrie lansarea celui mai recent film James Bond, No Time to Die, Universal a mutat lansarea Fast and Furious 9 pentru 2021 și multe alte filme au fost mutate spre fine de an, când toți jucătorii de pe piață speră ca lucrurile să revină cât de cât la un normal.

Cu toate astea, la nivel global, există din în ce în ce mai mult dorința de a redeschide cinematografele, atât din partea exploatanților, cât și din partea cinefililor. Nu putem spera decât că lucrurile merg în bine, pentru a ne putea bucura din nou și de experiența vizionării unui film bun la cinema.

Avem totuși speranță că din iulie ne vom putea delecta cu câteva producții interesante, așadar, vă las mai jos o listă cu 6 filme blockbuster pe care îmi doresc la nebunie să le văd în cinema, în următoarea perioadă, iar la final, vă voi lăsa și un fun fact despre fiecare producție :).

  1. TENET
    Regie: Christopher Nolan
    Distribuție: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki
    Data anunțată de lansare : 17 iulie

Tenet este pariul industriei cinematografice în lume, în acest moment. Christopher Nolan face presiuni asupra Warner Bros. să păstreze data de 17 iulie pentru lansarea super producției sale în cinematografe. Va salva Nolan cinematografia? Rămâne de văzut cât de receptivi vor fi oamenii din întreaga lume la revenirea în sala de cinema, în acest context. Cert este că Nolan este pe lista preferaților mei, îmi place stilul lui cinematografic și modul în care îmbină idei geniale, captivante, provocatoare, pline de mister, cu un stil vizual extrem de elegant, curat și în același timp, foarte modern. Și-a găsit rețeta și a reusit sa facă din smart movies un trend popular. Cred că este regizorul care reușește cel mai bine să aducă idei provocatoare către marea masă a publicului. Orice film realizat de Chris Nolan, pentru un cinefil, este un must-see. Sigur, nu înseamnă că toate ne plac, asta e partea a doua. Conform cinemagia.ro, filmul prezintă viața unui om care încearcă să prevină Al Treilea Război Mondial prin intermediul renașterii și călătoriei în timp. Sună captivant, nu? Totuși, cred că vom fi complet surprinși, fiind deja cunoscut misterul cu care Nolan își lansează filmele, astfel încât, când ajungi în sala de cinema, să fii total suprins. Iar prezența lui Robert Pattinson, alături de John David Washington mi se pare o alegere interesantă, dovedește încă o dată cât de mult a crescut ca actor, fiind gata să îmbrace costumul lui Batman, în 2021.

Fun fact: Robert Pattinson a spus ca a avut voie să citească scenariul o singură dată, inchis într-o cameră, în studioul celor de la Warner Bros. Michael Caine, colegul său de platou și vechi colaborator cu Nolan, nici măcar nu a avut voie să-l citească, ci doar a primit scenele cu câteva ore înainte de a fi filmate.

2. Wonder Woman 1984
Regie: Patty Jenkins
Distribuție: Gal Gadot, Pedro Pascal, Connie Nielsen
Dată anunțată de lansare: 14 august

Recunosc, am o slăbiciune pentru Wonder Woman :). Prima parte mi se pare cel mai bun film DC din etapa cinematografică DCU, iar Gal Gadot știe să se facă plăcută și să îți intre pe sub piele, chiar dacă mai are multe de demonstrate ca actriță. Așa că nu pot decât să aștept cu nerăbdare o porție de acțiune și umor de la una dintre cele mai tari supereoine create vreodată, a guilty pleasure.   August, come already.

Fun fact: Coloana sonoră va fi semnată de Hans Zimmer. Deși compozitorul anunțase că se retrage din proiectele DC, după Batman versus Superman, acesta s-a răzgândit și s-a alăturat proiectului regizat de Patty Jenkins.

3. A Quiet Place 2
Regie: John Krasinski
Distribuție: Emily Blunt, Cillian Murphy
Data anunțată de lansare: 4 septembrie

Nu mă mai uit la filme horror din facultate, după ce în anii de liceu, efectiv, mâncam pe pâine, uneori și câte doua-trei filme de acest gen pe zi. Probabil vârsta, dorința de adrenlină și sperieturi…altfel nu îmi explic cum puteam să văd atâtea filme, de cele mai multe ori, proaste sau repetitive. În ultimii ani, puține titluri din acest gen mi-au atras atenția, cum ar fi IT, dar mai ales A Quiet Place. Citisem din presa internțională recenziile extrem de bune și evident că mi-au stârnit intereseul. Am avut o surpriză plăcută în cinema, unde am avut norocul să fim o mână de oameni care respiram și tresăream cu aceeași intensitateâ. Pe scurt, mi-a plăcut originalitatea, stilul în care este filmat, dar mai ales modul gradual de construire al suspansului – cred că asta îmi place cel mai mult la genul horror/thriller, suspansul bine construit, desigur, la finalul căruia avem o dezvăluire captivantă, nu doar șocantă. Vă recomand să-l vedeți pe primul fără să citiți nimic inainte. Vă garantez că abia o să așteptați să vedeți si partea a doua, ce, teoretic, vine în cinema din luna septembrie.

Fun fact: Atât Emily Blunt, cât și John Krasinki, au ezitat, inițial, să revină în proiect. Însă producătorii l-au convins pe Krasinski, iar ulterior Emily Blunt a decis să se alăture din nou, soțului ei.

4. Black Widow
Regie: Cate Shortland
Distribuție: Scarlett Johansson, David Harbour
Data anunțată de lansare: 6 noiembrie

De mulți ani, fanii tot așteaptă să vadă un film stand-alone  cu eroina Avengers, Black Widow. Le-a luat ceva ani celor de la Marvel să înțeleagă că lumea este pregătită pentru o supereroină, că femeile au loc pe ecrane și mai mult, aduc bani și profit studiourilor. Nu pot să spun că sunt mega fană a personajului, însă după 10 ani de eroi Marvel, parcă vreau sa văd și povestea ei, consider că Scarlett Johnasson a făcut o treabă bună cu acest personaj ( în ultimii ani, mi-a devenit mai simpatică, nu era pe lista actrițelor mele preferate, dar am descoperit mai mult din ea în Marriage Story). Deși în ultimii 4 ani, puține filme cu supereroi mi-au captivat atenția, faptul ca e un story nou, mă face curioasă. Plus, sunt un geek când vine vorba de efecte speciale, mai ales în IMAX, formatul meu preferat de a viziona un film ( dar asta voi detalia într-un alt articol, dedicat acestui format excepțional).

Fun fact: Acțiunea din film are loc după evenimentele din Captain America: Civil War (2016).

5. Dune
Regie: Denis Villeneuve
Distributie: Timothy Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Oscar Isaac, Stellan Skarsgard
Data de lansare anunțată: 18 decembrie 2020

Orice film merită văzut la cinema, dar în cazul unor mega producții cum va fi Dune, aproape că aș vrea să fie obligatorie vizionarea la cinema. Un univers atât de captivant, atât de vast și complex, nu poate fi redat decât pe Marele Ecran.  Bună sau rea, ecranizarea lui David Lynch, din 1984, a romanului scris de Frank Herbert, rămâne una dintre primele mele amintiri despre filme, când ai mei, priveau cu pasiune cum se spune povestea unuia dintre cele mai indrăgite romane SF din toate timpurile. Cred, însă, că varianta lui Denilleuve va face dreptate romanului și va oferi o călătorie absolut fascinantă, dublată de cele mai noi tehnologii, prin care creatorii vor reda cat mai credibil atmosfera S.F de pe Arrakis.

Fun fact: Regizorul Villeneuve a spus de la început că ambițiosul proiect cinematografic Dune va fi compus din 2 părți, iar ceea ce vom vedea la fine de an include doar jumătate din roman. Cineastul a explicat că numai așa poate reda vastul univers și povestea complexă din romanul lui Frank Herbert, pe care îl consideră mai actual ca niciodată, deși a fost scris în 1965.

6.NO TIME TO DIE
Regie: Cary Joji Fukunaga
Distribuție: Daniel Craig, Rami Malek, Ana de Armas

Dată anunțată de lansare: 25 noiembrie

Nu sunt cea mai mare fană a seriei James Bond, deși admir longevitatea francizei și șarmul actorilor care au ținut viu personajul lui Ian Fleming de-a lungul deceniilor, pe marile ecrane. Însă, câteva dintre producții mi-au câștigat admirația. Eram deja entuziasmată de noul proiect, ce va fi ultimul pentru Daniel Craig în pielea agentului 007, de pe vremea când Danny Boyle, unul dintre regizorii mei preferați, era anunțat la cârma proiectului. Diferențele creative dintre el și producători in ceea ce priveste scenariul, au dus la abandonarea proiectului din partea regizorului britanic, ce a fost înlocuit cu un alt regizor strălucit – americanul, cu origini japoneze, Cary Joji Fukunaga. Dacă numele său nu vă spune mare lucru, cu siguranță seriale ca True Detective, Maniac, filme ca Beast of No Nation sau cea mai recentă ecranizare Jane Eyre v-au atras deja atenția până acum. In noiembrie, vom vedea ce a ieșit :).

Fun fact: No Time to Die va fi primul film din serie filmat cu camere IMAX, ceea ce inseamnă că spectatorii se vor bucura de 26% mai multă imagine pe ecranul din sălile IMAX, dar și de un sunet vibrant, pătrunzător și mult mai dinamic. What a ride, right? 🙂

Adela
Bun venit pe blog, numele meu este Adela și vă invit să pornim într-o aventura cinematografică.

CITEȘTE ȘI

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Filme